26. Feb. 2012 – Redning – Drukneulykke På Lufthavnsvej I Vamdrup.

26. Feb. 2012 kl. 12.03

Blev der trykket på den STORE knap, alarmen lød på at en faldskærmsudspringer var faldet ned i en sø på Lufthavnsvej i Vamdrup.

2 mænd som var ude og løbe så faldskærmen falde ned i søen, og uden tøven løb de med fuld fart mod søen og hoppede i, mændene svømmede ud til faldskærmen men fandt ingen personer.

Da man var bange for at personen var druknet blev brandfolkene fra Kolding brandvæsen St. Kolding kaldt til stedet med redningsbåden, også akutbilen fra Kolding brandvæsen St. Vamdrup blev sammen med en ambulance og lægebilen fra Kolding kaldt til stedet sammen med politiet og indsatslederen.

Det viste sig at en mand havde været ude og springe med faldskærm, og da den første skærm ikke virkede helt, udløste manden den første skærm og trak hans reserve skærm, det var den “første” skærm som de 2 mænd havde set falde ned i søen, faldskærmsudspringeren landede uden problemer og kom ikke noget til.

De 2 mænd som havde været en tur i det 2 grader kolde vand blev varmet op med et par tæpper og fik et hurtigt tjek i ambulancen, ud over en kold svømmetur kom de heller ikke noget til.

Redningsmandskabet kunne køre hjem igen, godt gået til de 2 mænd som uden tøven sprang i søen, det kunne have været alvor og så var det nok ikke gået godt, hvis de ikke havde været så hurtige.